Autoverzekering

 

Een BA-autoverzekering is wettelijk verplicht. Deze dekt de lichamelijke en materiële schade die je aanbrengt aan derden in België of in ieder ander land dat vermeld staat op de groene kaart. De BA-autoverzekering vergoedt echter nooit de schade aan je verzekerde voertuig zelf. Als onafhankelijk makelaar zoeken we daarom naar een oplossing op maat voor de verzekering van je voertuig. Want voor eventuele herstellingskosten aan of voor het verlies van je voertuig heb je een specifieke (niet-verplichte) verzekering nodig.

Je voertuig goed verzekeren is één zaak, maar wat met de bestuurder? Het is belangrijk om ook te kiezen voor een bestuurdersverzekering.

Autoverzekering én bestuurdersverzekering

Een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering auto vergoedt alle slachtoffers van het verzekerde voertuig, behalve de bestuurder. Als je als bestuurder in fout bent, heb je geen recht op een vergoeding. Als je in je recht bent, hangt de vergoeding af van de wil van de tegenpartij. Daarom adviseren wij een bestuurdersverzekering, die je (geheel of gedeeltelijk) vergoedt voor lichamelijke letsels bij een verkeersongeval, ongeacht je in fout bent of niet.

De mogelijkheden van een autoverzekering

  • BA-autoverzekering (verplicht; je kiest zelf inhoud bv. omnium, kleine omnium)
  • Burgerlijke aansprakelijkheid (verplicht)
  • Bestuurdersverzekering (optioneel)
  • Rechtsbijstand (optioneel)
Vraag offerte aan