Familiale verzekering

Met een familiale verzekering bescherm je jezelf en jouw gezin tegen onverwachte gebeurtenissen, medische kosten en ongevallen. Bij fouten, tekortkomingen en nalatigheden in je privéleven. Deze verzekering dekt namelijk de financiële gevolgen bij schade veroorzaakt aan derden. Als je aansprakelijk bent, moet je de slachtoffers schadeloos stellen. Volgens het Burgerlijk Wetboek staat iedereen met zijn hele vermogen garant. Daarom is het belangrijk om een goede familiale verzekering af te sluiten en je patrimonium veilig te stellen.

Als onafhankelijk verzekeringsmakelaar helpen we je aan de juiste verzekering voor je familie. Ook schade veroorzaakt aan derden door je huisdier wordt vergoed.

Familie en individuele ongevallen

Verder kan je ook kiezen voor een verzekering individuele ongevallen voor je gezinsleden. Want als bij een ongeval niemand aansprakelijk kan worden gesteld, komt enkel het ziekenfonds tussen voor lichamelijke schade, namelijk voor de behandelingskosten en de vergoeding van de tijdelijke of blijvende ongeschiktheid. De verzekering individuele ongevallen herstelt het financiële verlies na een ongeval in belangrijke mate.

Binnen deze verzekeringspolissen zijn er een aantal minimaal verplichte waarborgen. Deze zijn echter altijd uitbreidbaar. Hieronder vind je alvast enkele voorbeelden van waarborgen.

De mogelijkheden van een familiale verzekering

  • Schade die je veroorzaakt als voetganger of fietser (schade die je met een motorrijtuig veroorzaakt, wordt door de BA van het voertuig gedekt)
  • Schade veroorzaakt door je dieren
  • Schade veroorzaakt door je hoofdverblijf, ook naar aanleiding van werken
  • Schade veroorzaakt door iets in je tuin
  • Schade die je veroorzaakt bij sport- en ontspanningsactiviteiten
  • Schade die je veroorzaakt in je vrije tijd (bv. bij het opknappen van klusjes)
Vraag offerte aan