Hospitalisatieverzekering

Bij een ziekenhuisopname vergoedt het ziekenfonds slechts een deel van de medische kosten. Een hospitalisatieverzekering vergoedt extra kosten die niet door het ziekenfonds worden terugbetaald. En die zijn er snel. Denk aan het supplement voor een privékamer, erelonen enz. Minimaliseer voor jezelf en je naasten dus het kostenplaatje en voorkom financiële en administratieve zorgen. De inhoud van je hospitalisatieverzekering bepalen we samen.

De hospitalisatieverzekering is niet verplicht in België. Echter raden we je deze verzekering wel aan omwille van hoge ziekenhuiskosten na een opname of medische ingreep.

Aanvullende verzekering op ziekteverzekering

Je ziekteverzekering voorziet slechts een beperkte tussenkomst (ca. 75%), voor de rest sta je zelf in. Als de dokter morgen bij jou een ernstige ziekte constateert, dan kom je misschien nog voor onaangename verrassingen te staan. Een hospitalisatieverzekering is daarom een goede investering. De tussenkomst van de hospitalisatieverzekering gebeurt pas na dat er een tussenkomst van het ziekenfonds heeft plaatsgevonden.

De mogelijkheden van een hospitalisatieverzekering

  • Medische en paramedische kosten tijdens opname (bv. bij ziekte, zwangerschap, ongeval)
  • Voor- en nazorg
  • Dagopnames
  • Clausule bijstand België en buitenland
Neem contact op