Pensioensparen

Een wettelijk pensioen is vaak niet voldoende om ook later van dezelfde levensstandaard te genieten. Door de veroudering van de bevolking en de lagere activiteitsgraad van oudere werknemers komen de pensioenen namelijk onder druk staan. Een aanvullende pensioenopbouw is daarom geen overbodige luxe. Het is een appeltje voor de dorst voor morgen. Maar wat is het beste voor jou en je naasten? Extra pensioensparen of beleggen via een individuele levensverzekering?

Er zijn diverse formules mogelijk en wij brengen ze graag voor je in kaart. We kunnen de pensioenkapitalen op maat van het individu of de onderneming opmaken.

Aanvullende pensioenopbouw

Je kan pensioensparen met een belastingvoordeel van 18 tot 64 jaar. Dit doe je door regelmatig een bedrag op je pensioenspaarverzekering of pensioenspaarfonds te storten. De klassieke levensverzekeringen, de Universal Life-verzekeringen en de Unit Linked-verzekeringen zijn de drie meest voorkomende keuzes voor individuele pensioenopbouw. Uiteraard kan je bij ons ook terecht voor een overlijdensverzekering.

De mogelijkheden van pensioensparen

  • Pensioenspaarverzekering
  • Klassieke levensverzekering: uitbetaling pensioenkapitaal op einddatum contract
  • Universal Life-verzekering: de betaalde premie begint te kapitaliseren vanaf de ontvangst van de premie
  • Unit Linked-verzekering: middelenverbintenis, premie wordt omgezet in eenheden van één of meerdere fondsen die wij als verzekeringsmaatschappij aanbieden
Neem contact op